Bitcoin bereikt nieuw hoogtepunt aller tijden en bijna $50.000

  • BTC volgt een stijgende steunlijn.
  • Technische indicatoren beginnen zwakte te tonen, hoewel de trend nog steeds bullish is.
  • BTC nadert de top van sub-golf drie.

De bitcoin (BTC) prijs hervatte zijn opwaartse beweging op 11 februari en bereikte een nieuwe all-time high (ATH) prijs de volgende dag.

Hoewel de trend tekenen van zwakte begint te vertonen, is het waarschijnlijk dat BTC nog een opwaartse beweging zal voltooien alvorens te corrigeren.

Bitcoin dagelijkse beweging

Op 11 februari steeg Bitcoin Bank licht en creëerde daarbij een bullish engulfing candlestick. Het volgde de volgende dag door een nieuwe all-time high prijs van $48.985 te bereiken.

Echter, de tekenen van zwakte beginnen zich af te tekenen. Het volume bij de meest recente stijging was behoorlijk laag en de dagelijkse RSI heeft bearish divergence gegenereerd.

Niettemin stijgen zowel de MACD als de Stochastische Oscillator nog steeds, wat suggereert dat de trend nog steeds bullish is ondanks de waarschuwingstekens.

De kortere termijn zes-uurs grafiek ondersteunt deze mogelijkheid. Ten eerste volgt BTC een stijgende steunlijn, die momenteel op $43.300 ligt. Dit is ook het 0,5 Fib retracement level van het meest recente deel van de opwaartse beweging.

Ten tweede, zowel de RSI & MACD hebben aanzienlijke bearish divergentie gegenereerd, een teken dat een retracement waarschijnlijk is. Daarom is het mogelijk dat BTC zal terugkeren om de stijgende steunlijn te herbekijken alvorens mogelijks opnieuw hoger te bewegen.

Golftelling

De golftelling suggereert dat BTC in golf vijf (wit) zit van een bullish impulse die begon in maart 2020. De sub-golftelling is weergegeven in oranje, wat aangeeft dat BTC in sub-golf drie zit.

Het meest waarschijnlijke doel voor de top van de gehele opwaartse beweging is te vinden tussen $63.800 en $66.500, gevonden door gebruik te maken van een Fib projectie en externe Fib retracement.

Het volgende meest waarschijnlijke doel ligt tussen $50.300 en $52.000, maar door de ontwikkeling van de sub-golftelling is dit minder waarschijnlijk. Een nadere blik onthult dat BTC zich waarschijnlijk in kleine sub-golf vijf (zwart) van sub-golf drie bevindt.

Het meest waarschijnlijke doel voor een lokale top zou in de buurt van $53.000 liggen, voor een meer significante correctie, en vervolgens een beweging naar $63.800 tot $66.500.

Een daling onder het hoogste punt van de eerste subgolf op $38.620 zou aangeven dat de opwaartse beweging is gestopt.

Tot slot, terwijl BTC een potentiële lokale top lijkt te naderen, lijkt het erop dat er nog een korte opwaartse beweging overblijft voordat BTC corrigeert. Het meest waarschijnlijke doel voor de top van de korte termijn beweging ligt nabij $53.000.