De op twee na grootste bank van Rusland adopteert Bitcoin

De op twee na grootste bank van Rusland qua activa, Gazprombank, heeft een licentie ontvangen van de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA) om cryptocurrency bankrekeningen te verstrekken aan zakelijke en institutionele klanten. Abonneer u op ons Telegramkanaal om op de hoogte te blijven van het laatste crypto- en blokketennieuws. Met de licentie kan Gazprombank bewaringsdiensten aanbieden voor cryptocurrency’s en ook voor de handel tussen crypto en fiat.

De bank beweert dat zij in eerste instantie alleen crypto-georiënteerde diensten zal aanbieden aan een beperkt aantal geselecteerde klanten. „De nieuwe diensten zullen institutionele opslagoplossingen en de aankoop en verkoop van Bitcoin omvatten“, aldus een officieel persbericht.

De bank is ook van plan om de diensten in de toekomst uit te breiden met extra cryptokaarten. Gazprombank CEO, Roman Abdulin, verwacht dat cryptocurrencies „steeds belangrijker worden in de wereldwijde economie en in het bijzonder voor onze huidige en potentiële klanten“.

„We zijn erg blij dat we deze diensten aan onze klanten kunnen aanbieden na jaren van professionele ontwikkeling met behulp van de beste kennis van de industrie“, voegde Abdulin eraan toe. Zoals iHodl eerder meldde, zou de Bank of Russia, de centrale bank van het land, eind 2021 kunnen beginnen met het testen van haar eigen versie van de digitale Russische roebel. Antihype op geld:

De Russische toezichthouder wil de banken met digitale roebel verlossen De waakhond Elvira Nabiullina geeft toe dat de mogelijkheid om de digitale roebel uit te geven zeer reëel is, en de pilot-testen zouden eind 2021 al kunnen plaatsvinden.

De toezichthouder heeft echter geen plannen Crypto Code om fiatgeld te vervangen door de introductie van de digitale roebel. Toegang tot meer dan 50 van de financiële markten in de wereld rechtstreeks vanaf uw EXANTE-rekening – inclusief NASDAQ, London Stock Exchange en Tokyo Stock Exchange.