Entinen Goldman Sachs Exec sanoo, että yli 50% sijoitussalkustaan ​​on Bitcoinissa

Entinen makrohedge-rahastonhoitaja Raoul Pal, joka uskoo, että Bitcoin on „korvaamaton varanto- ja vakuusvarallisuus“, sanoi aiemmin tässä kuussa, että yli 50% hänen henkilökohtaisesta sijoitusportfoliostaan ​​on omistettu Bitcoinille.

Ennen makrotalouden ja sijoitusstrategian tutkimuspalvelun GMI: n perustamista vuonna 2005, Pal hallinnoi Lontoossa sijaitsevaa GLG Global Macro Fund –rahastoa globaalille varainhoitoyritykselle GLG Partners (jota nykyään kutsutaan nimellä Man GLG). Sitä ennen Pal työskenteli Goldman Sachsissa, jossa hän johti eurooppalaista hedge-rahastomyyntiä osakkeissa ja osakejohdannaisissa.

Pal on tällä hetkellä myös talous- ja yritysvideokanavan Real Vision toimitusjohtaja, jonka hän perusti vuonna 2014.

Huhtikuussa 2020 julkaistussa GMI-uutiskirjeessä Pal selitti, miksi hän uskoo, että Bitcoin Pro, jota hän kutsuu „tulevaisuudeksi“, voisi olla 10 biljoonan dollarin arvostus tulevaisuudessa.

Tässä numerossa Pal sanoi, että ajatus 10 biljoonan dollarin arvostuksesta Bitcoinille ei ole niin hullu:

„Loppujen lopuksi se ei ole vain valuutta tai edes arvon varasto. Se on koko luotettava, varmennettu, turvallinen digitaalisen arvon oma kirjanpito- ja kirjanpitojärjestelmä, jota ei koskaan voida luoda salausalgoritmin ulkopuolella …

„Se ei ole pelkästään koko valuutanvaihtojärjestelmän tulevaisuutta, itse rahaa ja alustaa, jolla se toimii.“

Viimeisimmässä GMI-uutiskirjeessä Pal puhui jälleen kerran Bitcoinista.

Ensinnäkin hän suositteli kolmea kirjaa, jotka auttavat saamaan paremman arvostuksen Bitcoinista: „The Bitcoin Standard“, „The Internet of Money“ ja „The Internet of Money Volume Two: A Collection of Talks by Andreas M. Antonopoulos“.

Pal kutsui Bitcoinia „korvaamattomaksi“, koska „sen ydinarvo on se, että se on vaikein koskaan keksitty rahamuoto“.

Jotain, jolla on rajallinen kiinteä toimitus ja uskomattoman turvallinen, on todellista arvoa. Se, että se on jaettavissa, kannettava, siirrettävissä ja vaihdettavissa, tekee siitä mahdollisesti arvokkaamman kuin mikään muu varallisuuden tai muun rahan varasto.

Hän sanoo, että vaikka valtion joukkovelkakirjat (erityisesti Yhdysvaltain valtiovarainministeriöt) ovat „maailman nykyinen vakuus“, kaikki keskuspankkien tekemät määrälliset keventämiset (QE) ovat johtaneet vakuuksien devalvaatioon ajan myötä ja „epänormaalin“ alhaisiin vakuuksien kustannuksiin (mikä tarkoittaa loputonta velkasykliä).

Pal huomauttaa, että Bitcoin on vakuuden ”halutuin” muoto kahdesta syystä:

Koska keskuspankit eivät voi luoda siitä niin paljon kuin haluavat (toisin kuin fiat-valuutta), sen arvo nousee „vakuuspulan (taantuman) aikana“, mikä tarkoittaa, että vain vahvimmilla velkojilla on pääsy siihen, jolloin suhdannekierto voi jatkua. eliminoida automaattisesti heikoimmat velkojat.
Sama blockchain-tekniikka, joka mahdollistaa Bitcoinin olemassaolon, „vähentää mustan joutsenen valtavaa riskiä siitä, kuka omistaa mitä“.

Pal totesi myös, että Bitcoinista tulee vakuusomaisuus, se tarvitsee vain tuottokäyrän ja että on vain aikaa, ennen kuin voimme „vahvistaa Bitcoinin aikatoiveen yli 30 vuoden ajan, kuten joukkovelkakirjat ”.

Sitten Pal esitti 8. syyskuuta seuraavan mielenkiintoisen hypoteettisen kysymyksen:

Onko mahdollista saada # vastuutonta pitempää vai onko # vastuutonta pitkä?

Pyydetään ystävää … # Bitcoin

– Raoul Pal (@RaoulGMI) 8. syyskuuta 2020
Muutama minuutti myöhemmin Pal twiitti, että hän taistelee halua myydä kultaansa ostamaan lisää Bitcoinia:

Yritän estää itseni myymästä myös kultaani ostaakseni lisää bitcoinia, mutta kerron itselleni, että se olisi järkevää …

– Raoul Pal (@RaoulGMI) 8. syyskuuta 2020
Sitten Pal antoi seuraavat mielenkiintoiset tiedot henkilökohtaisesta sijoitussalkkustaan:

Olen yli 50%

– Raoul Pal (@RaoulGMI) 8. syyskuuta 2020
Lisäksi Pal myönsi, että huolimatta suuresta uskostaan ​​Bitcoiniin lopullisena arvon säilyttäjänä, hän ymmärtää Bitcoinin haittariskin:

Olemme kaikki 100% tietoisia 60 vol: n omaisuuden haittariskistä… tämä ei ole kauppa suurelle isoäidille.

– Raoul Pal (@RaoulGMI) 8. syyskuuta 2020

Kirjoittajan ilmaisemat näkemykset ja mielipiteet ovat vain tiedoksi, eivätkä ne ole taloudellisia, sijoitus- tai muita neuvoja.