Ripple Board Member Arrested for Cyber Stalking

  • Ken Kurson ble arrestert for trakassering av ekskone sine medarbeidere.
  • Kurson var tidligere sjefredaktør for New York Observer og bisto Donald Trumps presidentkampanje i 2016.
  • Siste i en serie kontroverser for Ripple Labs

Ken Kurson, et fremtredende medlem av Ripple Labs ’styre, er arrestert av føderale myndigheter på sikt for Cyberstalking.

Kurson – en nøkkelarkitekt i Donald Trumps presidentkampanje i 2016 – er først og fremst kjent for sitt arbeid som sjefredaktør for New York Observer fra 2013 til 2017. I kryptosamfunnet er han kjent for å grunnlegge nyhetssiden Cryptocurrency, Modern Consensus.

I 2017 fikk hans arbeid for Modern Consensus ham en stilling i Bitcoin Revolution ’styre. Selskapet oppga hans “unike” analytiske evner og markedserfaring som årsaken til å tilby ham en så prestisjefylt jobb. Denne stillingen er nå i fare som et resultat av hans påståtte forbrytelse.

I dag avslørte en rapport fra New York Times at Kurson blir beskyldt for å ha truet tre av ekskoneens medarbeidere og trakassering av to andre. Han skal angivelig ha ansvaret for ofrene for den nylige skilsmissen. Minst ett av Kursons påståtte ofre betraktet ham som en venn. Det påstås videre at Kurson brukte flere aliaser i et forsøk på å skjule sin trakasseringskampanje.

FBI – som arresterte – har også bevis som antyder at Kurson brukte Keylogging-programvare på minst ett av ofrenes datamaskiner.

Et dårlig blikk for Ripple

Kursons arrestasjon er forferdelige nyheter for Ripple Labs. Selskapet har ofte hevdet kontrovers siden 2015. Høytprofilerte saker inkluderer FinCENs beslutning om å bøte selskapet 700.000 dollar i mai 2015 for brudd på bankhemmelighetsloven. Selskapet møtte også en søksmål i fjor som påstod ulovlig handel med sin egenutviklede kryptovaluta, XRP.

Ripple Labs har foreløpig ikke gitt ut en uttalelse angående arrestasjon av Mister Kurson. Gitt at arrestasjonen skjedde 24. oktober, virker det lite sannsynlig at de vil gjøre det. Uansett kan denne siste kontroversen skade investorens tillit til Ripple Labs og ytterligere skade selskapets image.